Tehnologii noi pe privesc.eu

Filozofia echipei privesc.eu e să facem live-uri cu cât mai puține cheltuieli și să profităm de resursele imense pe care le are Internetul. Din prima zi folosim ustream.tv pentru a distribui video live. Un serviciu excelent. Am folosit varianta gratis a ustream-ului, cea platită e mult peste puterile noastre.

Ustream are un neajuns mare. Toți utilizatorii pot privi doar într-o singură calitate. Deoarece în Moldova nu peste tot este Fibră optică 😉 noi utilizăm calitatea cea mai mică admisibilă pentru a înțelege cât de cât ce se întâmplă de celaltă parte a ecranului. Un alt neajus, deoarece e gratis, Ustream plasează reclamă. Nu e destul de relevantă această publicitate pentru Moldova și deranjeză mult utilizatorii noștrii.

După mai multe oferte de colaborare trimise la Moldcell, Orange, Starnet… Moldtelecom-ul a înțeles mesajul nostru. O situație Win/Win.

Moldtelecomul plasează serverele noastre la ei gratis și ne dă Unite3G modeme. Adică economisește pe TBytes care vin din afara Moldovei și noi avem viteza pe care ne-o dorim. Ca bonus publicitate pe privesc.eu.

Acum despre tehnologiile noi. Flash-ul pe care îl folosește Ustream nu e cea mai performată unealtă de a distribui video. Iar recent Microsoft a intrat pe piața multimedia cu Silverlight cu tehnologia Smooth Stream.

Smooth Stream ne permite nouă, privesc.eu să facem mai multe versiuni de calitate video începânt de la 250Kbit până la FullHD/4Mbit. Iar playerul inteligent alege cea mai optimă variantă, în dependență de conect-ul tău la internet, processor, processor grafic sau încărcarea serverelor noastre.

Astfel sub un player aparent simplu se ascunde o tehnologie destrul de complicată. Iar utilizatorii noștii pot privi în calitatea cea mai bună posibilă.

Pentru început vă îndem să testați playerul nostru. Mai apoi vom începe să plasăm arhivele în acest format. Și în sfârșit live-urile vor fi direct translate prin Smooth Streaming.

PS. Cu această tehnologie va fi posibil și live-urile de pe iPod, iPhone și iPad.

8 thoughts on “Tehnologii noi pe privesc.eu

  1. Veaceslavv

    Chiar nu mă aşteptam la acest gest din partea Moldtelecomului, după atîtea rugăminţi către Orange, Moldcell şi iată că totuşi Unite v-a oferit modemul. Bravo lor!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *