În 21 martie, în cadrul ciclului Joia Mânioasă – proiecții de filme documentare activiste, Tinerilor Mânioși le-a fost interzis accesul în sediul central al Universității Babeș-Bolyai, în condițiile în care cu câteva zile înainte Universitatea le-a aprobat cererea pentru sala unde urma să aibă loc proiecția.
Răspunsurile conducerii UBB la demersurile tinerilor se contraziceau unele cu altele, cu exemple din regulamente care anulau orice tip de argument adus în încercarea de a scăpa de tinerii porniți împotriva unui sistem care le interzicea indirect libera exprimare într-un spațiu creat anume în acest scop și care le aparține pe deplin: spațiul universitar.
În 26 martie, la 16:20, tineri studenți și activiști sociali, dornici de schimbare, au ocupat sala Nicolae Iorga din sediul central al UBB, anunțând startul unui sit-in cu scopul de a dezbate problemele studenților, de a găsi soluții la acestea și de a exercita un exercițiu democratic clasic prin oferirea unui spațiu unde studenții au liber la exprimarea și unde vocea lor să fie ascultată. În urma mai multor discuții și dezbateri și din lipsă de acoperire legală și din lipsă de argumente, Universitatea și-a dat acordul ca sala să fie repartizată studenților, cursurile care au loc acolo urmând a fi mutate în altă parte.
În 26 martie a avut loc prima plenară, la care s-a votat ca accesul presei să nu fie permis. În mass-media clujeană există mulți lucrători în presă care încurcă meseria de jurnalist cu propriile convingeri și în dorința de a evita transformarea dezbaterilor într-un show și de a nu le reda în mod eronat, încă planează incertitudini dacă accesul mass-mediei să fie sau nu permis pe perioada dezbaterilor. Dezbaterile sunt moderate de către organizatori, care și-au structurat foarte bine atribuțiile astfel încât să nu existe dezordine și fiecare voce să fie auzită.
În 27 martie, în cadrul celei de-a doua plenare, s-a votat în unanimitate să fie permis accesul Privesc.Eu pentru a transmite în timp real dezbaterile din sală, dând ocazia și celor care nu sunt prezenți (persoane din Cluj și din afara lui) să urmărească discuțiile și să-și formeze singuri o părere despre protest și revendicările acestuia, eliminând subiectivismul jurnalistic.
În zilele care urmează, în funcție de votul democratic al participanților la dezbateri, se va vota dacă se dorește în continuare transmisiunea live a plenarelor care au loc în fiecare seară de la 20:00. Plenara de ieri, 27 martie, și cea de astăzi pot fi urmărite pe site accesând link-urile de rigoare.