Author Archives: Vitalie Eșanu

About Vitalie Eșanu

Growth hacker

Privesc.Eu anunță parteneriat cu cele mai mari portaluri de știri din țară

Privesc.Eu Live + Articole pe portalurile de noutăți

Privesc.Eu Live + articole pe portalurile de noutăți

Transmite live un eveniment prin serviciul nostru de livestreaming și 9 jurnaliști de la 9 portaluri de știri vor urmări evenimentul live și vor scrie câte un articol despre eveniment.

Noul serviciu este destinat organizatorilor care doresc să acopere informațional toată populația țării. Suplimentar serviciului de streaming organizatorul va fi taxat pentru serviciul de publicare a articolelor. Acești bani se vor distribui proporțional portalurilor conform traficului generat timp de 72 de ore.

Vor scrie despre eveniment următoarele site-uri: agora.md, deschide.md, diez.md, timpul.md, moldova.org, newsmaker.md, unimedia.info, ziarulnational.md, zugo.md.

Invităm și alte site-uri de noutăți să ni se alăture.

Gif-icarea live-urilor

Morojnă
Timpul aplicațiilor a trecut, a început timpul boților. Pe lângă boți inteligenți, sunt și boți care te ajută să te exprimi cu emoji, mai nou cu ajutorul Gif-urilor.

Emoțiile pot fi exprimate prin intermediul fotografiilor, însă și mai bine acest lucru se poate face cu fotografii animate, adică GIF. Noi, cei de la Privesc.Eu, avem o arhivă imensă de video-uri: peste 24 mii de ore filmate, unde poți găsi exprimarea tuturor emoțiilor.

Vă prezentăm o unealtă simplă de tăiere a unor emoții din video, care pot fi transformate în imagini animate și distribuirea pe rețelele sociale.

Cum puteți tăia? Este foarte simplu! Sub fiecare video din arhivă, găsiți și apăsați butonul Gif, iar în pagina nouă care se deschide apăsați Play, găsiți momentul care vă interesează, apăsați foarfecele din partea de sus, apoi la sfârșit – mai apăsați-l odată. Distribuiți. Nu uitați să adăugați și tag-uri relevante pentru imaginea respectivă.

Toată colecția o puteți găsiți în arhiva noastră de gif-uri.

Ce urmează?

După ce vom avea o arhivă impunătoare de gif-uri, vă vom da posibilitatea să vă exprimați direct în iMessage și Facebook Messenger cu imaginile animate din arhiva Privesc.Eu

Enjoy!

Sunt impresionat

Sunt impresionat

România, trezește-te! la #360

Video filmat cu camera de sferică, 360 grade.

Video filmat cu camera de sferică, 360 grade.

Acesta este primul video afișat direct pe site-ul Privesc.Eu.

Cameră sferică noi am cumpărat-o cu un an în urmă, însă nu aveam un player bun pentru a afișa video 360 grade. Spre bucuria noastră, JWPlayer câteva zile în urmă a început să suporte și video sferic.

Camera Ricoh Theta S e foarte comodă, are baterii și posibilitate de a efectua livestream prin HDMI. Practic este exact ce ne trebuie nouă, ca și echipă mobilă. Însă sunt câteva probleme care totuși nu ne permit cu ușurință să transmitem live sferic.

 1. Este volumul imens de date care necesită să fie transmis de la un live cu camera sferică.
 2. Camera Ricoh Theta S nu face video stich realtime. Ce este stich? Explicația e mai jos.
 3. Calitatea e destul de modestă, e necesar să avem cel puțin 4K sferic pentru a ne simți ca și HD la planar.

Camerele sferice de obicei au 2 sau mai multe camere video simple care apoi le asamblează într-un singur flux video. Pentru a economisi resurse, camera Ricoh Theta S salvează cadrele de la cei 2 ochi într-un singur cadru în felul următor:

Filmare dual-fisheye

Filmare dual-fisheye

Însă pentru a afișa omului este necesar de a transforma dual-fisheye în o reprezentare equirectangulară, adică întoarcem lumea pe dos și ne poziționăm în centru (video stich). Anume această transformare îi ia procesorului foarte mult timp. La notebook-ul meu un video de 10 min se convertește în 20 min. Deci nu e o soluție convenabilă pentru playere să facă această transformare. Se poate face ori pe server în timp real, ori cu un chip specializat în astfel de transformări. Ricoh Theta S face această transformare automat doar pentru fotografii.

Reprezentare equirectangulară

Reprezentare equirectangulară

Încă nu am găsit o soluție viabilă pentru livestream. Până atunci vom pune mici filmulețe de la evenimente. În special de la proteste unde este lume multă și toate direcțiile sunt interesante.

Notă: Video-ul de mai jos poate să nu se afișeze sferic pentru browsere vechi sau la telefoane mobile.

Când TV-ul doarme III.

de Vlad Petri

de Vlad Petri

Notă: Primele 2 părți le puteți citi aici și aici.

În această duminică, pe 29 ianuarie 2017 a mai fost un protest. Mai mare decât celalte două, poate chiar cel mai mare din România din ultimii ani. Au fost de la 90-100 mii în toată țara, inclusiv 40-60 mii de oameni în București .

Privesc.Eu a fost și prezent în București (Alexandru Ozac și Flavius Carpean) și în Iași (Artur Bețcu). TV-ul de data aceasta a ignorat și mai mult acest marș. La TV-urile din Republica Moldova nu se vorbește deloc despre el.

TV-ul classic prin ignorarea reflectării sau manipulare câștigă pe termen scurt (mai bine zis proprietarii lor) însă vor pierde teren pe termen lung, pentru că educă lumea să apeleze tot mai des la online pentru a se informa în timp real.

În rețeaua privesc.eu au fost peste 170 mii de afișări. Cel mai mult trafic aducând widgetul de pe stiripesurse.ro. Stirileprotv.ro au adus de data aceasta mai puțin trafic decât la marșul doi.

Lista site-urilor care au difuzat protestul

Lista site-urilor care au difuzat protestul

Pe pagina de Facebook Privesc.Eu marșul a avut un reach de 2.5 mln, cu peste 700 mii oameni care au privit. Au mai inclus unele portaluri pe paginile lor de Facebook și care au adus în total un reach de 6.9 mln de oameni și 1.9 mln de views. Pentru comparație, pe Facebook sunt 9.2 mln de români.

Mulțumim tuturor care ne-au privit. Privesc.Eu a stabilit un record de audiență.

https://www.facebook.com/privesc.eu/videos/10155805433737942/

https://www.facebook.com/Vocea.biz/videos/706196492891164/

https://www.facebook.com/Nasul.tv/videos/1204262096338854/

https://www.facebook.com/stirieuropafm/videos/10158239064855165/

Când TV-ul doarme II.

Notă: Despre cum s-a văzut pe Internet primul protest “Nu Legii Grațierii și Amnistiei” citiți aici.

Mulțimea din fața Guvernului protestează contra Legii Grațierii și Amnistiei. FOTO: Cristian Vasile

Mulțimea din fața Guvernului protestează contra Legii Grațierii și Amnistiei. FOTO: Cristian Vasile

Aseară, duminică 22 Ianuarie 2017, a mai fost un protest contra legii Grațierii și Amnistiei. La începutul protestului, spre deosebire de primul protest, erau prezente 2 televiziuni. Mai târziu s-au alăturat toate. Cum s-a văzut pe TV puteți citi pe pagina de media și aici .

Evenimentul a durat 4 ore și 40 min. Au fost implicați doi operatori, Nicolae Manole și Flavius Carpean de la Privesc.Eu. De obicei, la eveniment merge doar un singur operator, însă când evenimentele sunt dinamice, merg 2 operatori cu 2 echipamente, în cazul în care unul pică (gluma fostului Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei în acțiune 🙂 ).

Widgetul de pe privesc.eu a fost preluat de majoritatea portalurilor din România care au generat un reach de 214 mii de oameni. (stirileprotv.ro, stiripesurse.ro, adevarul.ro, romaniatv.net, gandul.info, news.ro, evz.ro…)

Pe Facebook evenimentul a prins viralitate pe pagina Privesc.Eu și pe Pagina Vocea.biz. Pe pagina Privesc.Eu a avut un reach de 1.88 mln de oameni și 584 mii de views. Pe pagina Vocea.Biz a avut un reach de 3.39 mln de oameni și 1 mln de views. Sumar, reach-ul de 5.25 mln acoperă timp de 5 ore sunt practic toți românii care au intrat în acest timp pe Facebook.

Pagina Privesc.Eu a adăugat încă 1400 de like-uri, însă nu tuturor le place astfel de evenimente. În consecință 422 de oameni au dat Hide Post, 227 – Hide All Posts, 10 – Unlike Page și unul ne-a raportat la spam :D.

Imaginile de la privesc.eu preluate deseori și TV-urile clasice.

Președintele României Klaus Iohannis vine să salute protestatarii.

Președintele României Klaus Iohannis vine să salute protestatarii.

Ne vedem pe 29 ianuarie 2017, la următorul protest.

Când TV-ul doarme.

Lacul lebedelor.O mână de oameni au ieșit aseară în Piața Universității din București să protesteze contra unei legi. TV-urile, din motive lesne de inteles, nu au dat o mare atenție acestei acțiuni civice. Însă TV-ul deja nu mai face agenda zilei, rețelele sociale o fac.

Pentru a arăta celor care le pasă, operatorii de la Privesc.Eu, Nicolae Manole și Alexandru Ozac, au înghețat bocnă, dar și-au făcut bine treaba. Să vedem rezultatele 😉

Live-ul de 3 ore a fost embedat în peste 25 de site-uri. 29 de oameni au făcut restream pe perete și/sau pe pagina de Facebook.

În rețeau Privesc.Eu (fără Facebook) evenimentul a avut 12 mii de vizualizări la un reach de 162 mii de oameni.

Pe Facebook acest eveniment a avut 1 800 000 de vizualizări și un reach aproximativ de 5.5 mln de oameni.
Well done.

Link-uri la live-urile cele mai populare care au preluat de la Privesc.Eu:

https://www.facebook.com/privesc.eu/videos/10155761084997942/
https://www.facebook.com/Vocea.biz/videos/699571776886969/
https://www.facebook.com/Gandul.info/videos/1421156444575070/
https://www.facebook.com/stiripesurse.ro/videos/1330265080329486/
https://www.facebook.com/realitateatv/videos/1257918707600992/
https://www.facebook.com/anny.miclea/videos/104416913403931/

Link-uri la site-urile care au embedat live-ul în articolele despre eveniment:

http://stirileprotv.ro/stiri/social/grupul-coruptia-ucide-anunta-actiuni-de-protest-din-cauza-gratierilor-anuntate-de-ministerul-justitiei-in-mai-multe-orase.html
https://www.antena3.ro/actualitate/proteste-de-amploare-in-toata-tara-impotriva-legii-gratierii-396249.html
http://infoalert.ro/2017/01/18/bucurestiul-fierbe-lumea-e-strada-psd-ciuma-rosie-centrul-capitalei-este-blocat/
http://adevarul.ro/news/eveniment/manifestatie-organizata-piata-universitatii-protesta-fata-legea-gratierii-lider-partid-e-prezent-1_587f8a145ab6550cb88cabee/index.html
http://www.romaniatv.net/proteste-in-bucuresti-si-alte-orase-din-tara-impotriva-legii-gratierii-si-amnistiei_336321.html
http://www.news.ro/social/protest-capitala-fata-proiectele-gratiere-modificare-codului-penal-democratie-hotii-stau-puscarie-aproape-3000-oameni-au-ajuns-guvern-cateva-sute-au-protestat-marile-orase-foto-video-1924404518002017011916550902
http://www.gandul.info/stiri/protest-in-bucuresti-peste-2-500-de-oameni-cer-la-guvern-demisia-ministrului-justitiei-live-update-16083288
http://www.comisarul.ro/articol/video-mii-de-oameni-au-plecat-spre-guvern-dna-sa-v_867452.html
http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/la-universitate-se-organizeaza-un-protest-fata-de-intentia-guvernului-de-a-accepta-gratiera-si-amnistia–demonstrantii-vor-porni-in-mars-spre-palatul-victoria-438508

Găsiți mai jos un tutorial cum să publicați video pe peretele de Facebook și alte trucuri utile.

Clujul demonstrează că ”Se Poate”!

În 21 martie, în cadrul ciclului Joia Mânioasă – proiecții de filme documentare activiste, Tinerilor Mânioși le-a fost interzis accesul în sediul central al Universității Babeș-Bolyai, în condițiile în care cu câteva zile înainte Universitatea le-a aprobat cererea pentru sala unde urma să aibă loc proiecția.

Răspunsurile conducerii UBB la demersurile tinerilor se contraziceau unele cu altele, cu exemple din regulamente care anulau orice tip de argument adus în încercarea de a scăpa de tinerii porniți împotriva unui sistem care le interzicea indirect libera exprimare într-un spațiu creat anume în acest scop și care le aparține pe deplin: spațiul universitar.

În 26 martie, la 16:20, tineri studenți și activiști sociali, dornici de schimbare, au ocupat sala Nicolae Iorga din sediul central al UBB, anunțând startul unui sit-in cu scopul de a dezbate problemele studenților, de a găsi soluții la acestea și de a exercita un exercițiu democratic clasic prin oferirea unui spațiu unde studenții au liber la exprimarea și unde vocea lor să fie ascultată. În urma mai multor discuții și dezbateri și din lipsă de acoperire legală și din lipsă de argumente, Universitatea și-a dat acordul ca sala să fie repartizată studenților, cursurile care au loc acolo urmând a fi mutate în altă parte.

În 26 martie a avut loc prima plenară, la care s-a votat ca accesul presei să nu fie permis. În mass-media clujeană există mulți lucrători în presă care încurcă meseria de jurnalist cu propriile convingeri și în dorința de a evita transformarea dezbaterilor într-un show și de a nu le reda în mod eronat, încă planează incertitudini dacă accesul mass-mediei să fie sau nu permis pe perioada dezbaterilor. Dezbaterile sunt moderate de către organizatori, care și-au structurat foarte bine atribuțiile astfel încât să nu existe dezordine și fiecare voce să fie auzită.

În 27 martie, în cadrul celei de-a doua plenare, s-a votat în unanimitate să fie permis accesul Privesc.Eu pentru a transmite în timp real dezbaterile din sală, dând ocazia și celor care nu sunt prezenți (persoane din Cluj și din afara lui) să urmărească discuțiile și să-și formeze singuri o părere despre protest și revendicările acestuia, eliminând subiectivismul jurnalistic.

În zilele care urmează, în funcție de votul democratic al participanților la dezbateri, se va vota dacă se dorește în continuare transmisiunea live a plenarelor care au loc în fiecare seară de la 20:00. Plenara de ieri, 27 martie, și cea de astăzi pot fi urmărite pe site accesând link-urile de rigoare.

2012

Pentru Privesc.Eu anul 2012 a fost unul de succes. Am început angajări în regiuni, în Iași și Cluj. În anul ce a trecut am reușit să transmitem 4615 evenimente live. Vă prezentăm topul evenimentelor transmise pe Privesc.Eu.

Cele mai vizionate evenimente:

 1. Concertul final al Fabricii de Staruri 3 din 3 iunie 2012.
 2. Carla’s Dreams LIVE Session @ Bucharest
 3. Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 12 iulie 2012
 4. Marșul unionist din 16 septembrie 2012
 5. Finala concursului Eurovision 2012. Selecţia Naţională.
 6. Marşul Unirii de la Bucureşti din 21 octombrie 2012
 7. Concertul Fabricii de Staruri 3 din 24 martie 2012.
 8. Concertul Fabricii de Staruri 3 din 1 aprilie 2012.
 9. Întâlnirea lui Traian Băsescu cu bloggeri și jurnaliști din Republica Moldova
 10. Şedinţa Parlamentului Republicii Moldova din 14 iunie 2012

Cele mai comentate live-uri:

 1. Finala concursului Eurovision 2012. Selecţia Naţională.
 2. Şedinţa specială a Parlamentului Republicii Moldova din 16 martie 2012 (procedura de votare)
 3. Şedinţa specială a Parlamentului Republicii Moldova din 16 martie 2012
 4. Concursul de muzică “Eurovision 2012”. Finala.
 5. Şedinţa Parlamentului Republicii Moldova din 16 februarie 2012
 6. Protest împotriva AIE organizat de către Comitetul pentru Apărarea Constituţiei şi a Democraţiei
 7. Marșul unionist din 16 septembrie 2012
 8. Şedinţa Parlamentului Republicii Moldova din 17 februarie 2012
 9. Marşul Unirii de la Bucureşti din 21 octombrie 2012
 10. Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 12 iulie 2012

Cum ne găsește lumea

Deseori imaginile noastre sunt folosite de TV-ul tradițional. Iată cum lumea ne caută prin search-uri.

privesc.eu
privesc eu
www.privesc.eu
privesc eu.md
privesc.md
privesceu.md
privesceu
www.privesceu.md
privesc
eu privesc
privesc eu md
www.privesc eu.md
http://privesc.eu/
eu privesc.md
http://privesc.md/
www.privesc eu
privesc.eu online
http://www.privesc.eu/
privesc.eu.md
privesc. eu
privesceumd
euprivesc.md
privesk.eu
privesc md
www.privesc.md
privesc eu live
privesc .eu
euprivesc
зкшмуыс уг
privesc.ru
privesc.eu live
privesc,eu
eu privesc md
www privesc eu
www.privesceu
privesceu md
privesc.eu md
privesc+eu
wwwprivesc.eu
www.privesc.eu.md
privesk eu